Blog Image

Jippie

Länkar

Min uppfödare - Pumi L8

Nu ingår jag i vanliga bloggen ;o)

Jippie Posted on 2009-04-25 17:52:45

Mer om vad som händer i mitt liv kan du fortsättningsvis läsa i min mattes blogg, adressen dit är: http://levnu.bloggagratis.se/Filmtajm!

Jippie Posted on 2009-04-13 08:38:57

Jag och min nya storasyster Xi gillar att buusa – det borde ha blivit mitt namn egentligen säger matte, Chankazz Buza…Gnääägg

Jippie Posted on 2009-04-12 18:04:43

Då har jag träffat hästen. Tait heter hon, stooooor men snäll – fast stooor!

I stallgången sprang jag fort fort fort – ända till hästarna kom in från hagen, då ville jag inte längre vara på backen – då fick mattes trygga famn ta hand om mig. Jag undrar lite när de åker någonstans hästarna – vilken bilbur sitter de i då? Och jisses när de kissar – finns inte torkyrulle i världen som fixar den pölen!

Borsten var lika stor som jag, men den var fin – rosa ;o)

Här poserar Tait, jag & Jennie – vilka bajspåsar det måste gå åt till den stora jycken…Jippie flyttar in!

Jippie Posted on 2009-04-12 08:12:26

ÄNTLIGEN – nu har Jippie kommit hem! Stackars Lotta som nu är näst intill pumilös, att gå från nio pumisar till bara ynka tre… samtidigt kan jag tänka mig att det är skönt att välja själv om man vill ha tofflor eller ej, och slippa titta efter att inte sätta foten i kiss, bajs eller ovanpå en valp.

Att komma hem var nog en lite blandad upplevelse. Dels var det kul att det hände grejer, dels var det mindre kul att bli nonchalerad av Xi och uppläxad av Tilda…

Efter en stund kom dock Xi på att jag är en liten kul apparat – bäst att söka skydd hos Jennie ifall den stora krulliga blir för närgången…

Slappna av gick inte. Matte fick till sist lägga sig med mig i soffan och hålla mig i stillhet några sekunder innan jag fattade att lugna ner mig. Men när jag gjort det – då ni zzzzzz

Sen var batterierna laddade, Xi fick vad hon tålde – fast hon tål rätt mycket faktiskt!

och hon blir rätt lätt i gasen den pudeldamen – ja jag hängde då banne mig inte med!

Matte o jag testade tunneln ute, den var lite knölig innuti annars var det inte något konstigt sån har jag haft i hela mitt liv hemma hos min Lotta. Den här bilden är stulen för en annan Lotta, men det har matte berättat för henne så det är ärlig stöld säger matte.

Jag har träffat Pepsi också, o hennes matte o husse. Tror det är något mysko där, matte kallar Pepsi för syrran – de har ju inte ens samma hårfärg? Pepsis matte o husse kallar min matte mormor o morfar – hmmm – fattar inte riktigt detta. Pepsi var i alla fall kul att bita i rumpan!

Detta är inte arrangerat – så här snygg är jag när matte slår upp ögonen OM hon hinner först alltså – annars är det alla mina tänder och klor rakt in i peruken på tanten – hon skriker så kul då16e besöket

Jippie Posted on 2009-04-09 07:59:34

Igår var det så dags igen, Erika o Malin skulle in hit o snosa på valparna, de har ju en egen pumiråtta som gör att de är extra intresserade av pumivalpar gissar jag. Akinnaz Mazli som redan är agilitychampion o jättemysig, så såklart de är nyfikna på nästa generation agilityproffs som bor hemma hos Lotta för tillfället.

Det var huliganer jag mötte idag, de hängde i byxbenen och stretade o drog. Hemska ha ha ha – dessutom var jag livrädd att jag skulle trampa på någon av dom för även om de växt massor o nu ligger på dryga två kilo så är de små. Dessutom riktigt kvicka så det var medelst hasning jag fick ta mig fram där med de extra 12 kilona i byxbenen.

Mycket bus och mycket aktivitet, morrningar o skall – inte av en vuxen hunds dignitet dock, ännu ganska gulligt att höra. Små vasstandade, nyklippta och dundersöta monster är nog en bra sammanfattning.

Så här såg det ut överallt mer eller mindre hela tiden, bus bus bus, här är det Jippie o Bozz som tumlar runt.

I morgon är det dags för veterinärbesiktningen, chipmärkningen o sen börjar nedräkningen för nu är tiden bara till för att avverkas så lilla Jippieråttan får komma hem.

GLAD PÅSK!15e besöket

Jippie Posted on 2009-04-05 20:40:51

Nu börjar det dra ihop sig… bara en ynka vecka kvar sen flyttar Jippiehjärtat hem! smiley

Idag var jag och Jennie, tillsammans med Boguz husse o matte, alla Lottas pumisar inklusive valparna och såklart Lotta själv ute på valppromenad vid flygfältet. Filmen får tala för sig. Nu ska jag sätta mig o räkna hur många minuter det är kvar!14e besöket

Jippie Posted on 2009-04-05 20:38:37

Fredagen den 3 april gjorde vi en blixtvisit. Vi lånade en grå, en mörkgrå och en ljusgrå pumi i full size som ursäkt för att dessutom få låna med en pytteliten svart pumi. Dessa fyra o våra två egna och en härlig kort men intensiv stund fick vi denna kväll!

Husse tyckte nog att sex hundar var liiiite för många – men jag tycker han klär bra i så många!13e besöket

Jippie Posted on 2009-04-05 20:35:51

1 april, inte blev jag lurad inte – nej då – jag fick ta hand om sex små underverk. Vasstandade hårbollar som kör i 110 för att sedan slumra sött.

Vi låste upp dörren och sen bara myllrade det med valpar och vuxna pumisar – överallt var de. Efter att ha myllrat klart gick vi in, åt, lekte och sen sa det bonk o alla sov.

När de vaknade gjorde vi om proceduren, ut och kissade rusade runt passade på att äta ute leka o sen in och slocknade.

Här tränar matte o Jippie handling – redan nu följer hon handen kalasfint! För att inte tala om inkallningen – den sitter som en smäck! Tunnelträningen är också uppstartad, den kör vi med framåtsändning – skulle det vara några problem??? Sen avslutar vi med kampbelöning – det är härliga tider!Next »